Брус Уилис продължава да бъде постоянна величина в Холивуд. Образът

...
Брус Уилис продължава да бъде постоянна величина в Холивуд. Образът
Коментари Харесай

Брус Уилис – Алфа мъжкарят

Брус Уилис продължава да бъде непрекъсната големина в Холивуд. Образът на плешивия алфа-мъжкар прескача граници, култури и генерации и упражнява световно въздействие съизмеримо с това на съвсем митичните фигури от Златната епоха на американското кино от 40-те и 50-те години на XX век. Няколко седмици преди да навърши 63 години, Брус е в отлична форма и раздава кървава правдивост в новия си филм „ Лично правораздаване ”, който другата седмица нахлува и в българските кина.

Всъщност този екшън за възмездие и брутално разпределяне на правдивост е римейк на крими класиката Death Wish от средата на 70-те години с великия Чарлз Бронсън в основната роля. Няма по-подходящ заместител на коравия и недопечен притежател на отмъщение Бронсан от Брус.

Романът Death Wish на Брайън Гарфийлд, въодушевил едноименния филм от 70-те години на предишния век с Бронсън, както и последвалите четири продължения, служи за основа и на новия филм, само че режисьорът Илай Рот и сценаристите са нанесли няколко обилни промени.

Уилис играе доктор Пол Кърси – хирург, който работи в незабавното поделение на болница в Чикаго, където всекидневно вижда крайния резултат от насилието, което се шири по улиците на града.

Един ден неговата брачна половинка (Елизабет Шу) и щерка му (Камила Морон) са брутално нападнати в дома им. Полицията, претрупана от голямото количество закононарушения, е неспособна да позволи случая и, с цел да получи правдивост, Пол е заставен самичък да намери и отмъсти на нападателите на фамилията си, поемайки правораздаването в свои ръце. Когато анонимното изтребване на нарушители притегля вниманието на медиите, хората стартират да се чудят дали смъртоносният отмъстител е ангел пазител или персонификация на мрачния жътвар.

Пол Кърси се трансформира в човек с две лица: избавя животи и ги лишава. Съпруг и татко, който пробва да се грижи за фамилията си, и сенчеста фигура, бореща се с престъпността в Чикаго; хирург, вадещ патрони от телата на обвинени, и мъж, търсещ правдивост, който обществото назовава Неумолимия жътвар, а полицията преследва и незабелязано притиска.

Ролята е съвършена за Брус Уилис, който от десетилетия култивира имиджа на недопечен кучи наследник, подготвен да поеме нещата в свои ръце и да избави деня. Уилис е американски артист, продуцент и артист, който се трансформира в едно от най-разпознаваемите лица на планетата с функциите си във филми като “Умирай мъчно ”, “Умирай мъчно 2 ”, “Последният бойскаут ”, “Криминале ”, “Петият детайл ”, “Армагедон ”, “Шесто възприятие ”, “Град на прегрешението ”, “Looper: Убиец във времето ” и доста други.

Уилис е роден на 19 март 1955 година във военната база на немския град Идар-Оберщайн в Западна Германия. През 1957 година фамилията му се връща в американското градче Пенс Гроув, щата Ню Джърси. Брус е буйно дете с не доста добър триумф в учебно заведение. Свири в дребен оркестър и взе участие в учебната театрална натрупа. След завършването на учебно заведение, записва да учи Монтклеърския държавен лицей, с цел да продължи театралното си обучение.

Брус Уилис има богато отразяван от медиите звезден брак с колежката си от Холивуд Деми Мур, траял от 21 ноември 1987 до 18 октомври 2000 година. Двамата имат три деца: Румър Глен Уилис (1988), Скаут ЛаРу Уилис (1991) и Талюла Бел Уилис (1994). Брус и Деми още поддържат другарски връзки и разделят къща и общ бизнес в окръг Блейн в Айдахо. През февруари 2009 година се дами за Ема Хеминг на загадка гала на Бахамските острови. На 1 април 2012 се ражда щерка им Мейбъл Рей Уилис.

Академията не го обича доста


Брус Уилис е прочут с функции в комерсиални блокбастъри, само че той е доста повече от една екшън звезда. Уилис се е потвърдил като сериозен трагичен артист с качествени изяви в авангардни съвременни класики като “12 маймуни ”, “Криминале ”, “Неуязвимият ” и други. Той обаче в никакъв случай не е номиниран за “Оскар ”, макар че доста коментатори считат, че е заслужил най-малко няколко през годините. Но очевидно хората от американската кино академия не го обичат доста. Той обаче надали е изключително наскърбен тъй като и без “Оскар ” е един от най-касовите артисти в историята на киното.

За него


Ще зарадваме общите ни почитатели с трилъра Glass


Брус е един безпределно надарен кучи наследник. Участвали сме дружно в няколко кино лентата, само че изключително удовлетворен съм от колаборацията ни в “Неуязвимият ” на М. Найт Шаямалан. Наскоро завършихме продължението Glass и в този момент се работи по пост-продукцията. Ще зарадваме общите ни почитатели с този трилър и ви давам обещание, че няма да съжалявате. Филмът ще бъде нещо в действителност особено, с Брус го подсигуряваме.

Самюъл Джаксън, артист


Беше измежду главните аргументи за триумфа на „ Криминале “


Никога няма да не помни фотосите на „ Криминале “. Тогава бях едвам на 22 години и за мен беше значимо да се потвърдя пред по-опитните артисти в екипа. По това време Брус беше най-голямата звезда във кино лентата. Спомням си, че той се съгласи да взе участие против доста по-нисък хонорар от нормалното тъй като в действителност хареса сюжета и своя персонаж. После заплати от личния си джоб разноските за празненството на „ Криминале “ на фестивала в Кан. Мисля, че излезе близо 600 хиляди $. Брус безспорно е измежду главните аргументи за изключителния триумф на кино лентата.

Ума Търман, актриса

Един от дребното останали мъжкари на Холивуд


Брус е един от огромните ми другари в киното. Трябва да кажа, че той е един от дребното останали мъжкари на Холивуд. Просто към този момент не ги вършат както преди. С Брус сме имали общ бизнес, снимали сме дружно в “Непобедимите ” и аз изпитвам голямо почитание към него. Той може да играе във всичко – екшън, фантастика, трилър, драма, комедия. Универсален артист. Затова и кариерата му е една от най-успешните и впечатляващите в цялата история на киното.

Силвестър Сталоун, артист
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР