Брус Дикинсън ще излезе на сцената в зала 1 на

...
Брус Дикинсън ще излезе на сцената в зала 1 на
Коментари Харесай

Брус Дикинсън идва в София

Брус Дикинсън ще излезе на сцената в зала 1 на НДК на 18 март следващата година. Но той няма да пее частите на своята група Iron Maiden, а ще се включи в Концерта за група и оркестър на Джон Лорд. Редом с него ще бъдат Таня О’Калахан, работила с " Уайтснейк " – бас, Джон О'Хара (Jethro Tull) – клавишни, Кайтнер Дока – китара, и Бернхард Велц – барабани, които са от бандата на различен някогашен " тъмнолилав ", Иън Пейс. Организатори на концерта са " Кантус фирмус " и " Зи рок ". Именитите музиканти ще отдадат респект на Джон Лорд за приноса му като незабравим оркестров и рок композитор, прочут с новаторската си работа в съчетаването на рока с типичен и барокови форми. Концертът в София ще бъде под диригентската палка на маестро Пол Ман, който е бил непосредствен другар на Джон Лорд (1941-2012) и е дирижирал Лондонския симфоничен оркестър и Кралската филхармония на Ливърпул. Този път Ман ще управлява симфоничния оркестър на " Кантус фирмус ", написа segabg.com.

Concerto for Group and Orchestra (1969) e първият албум на " Дийп Пърпъл " в най-звездния им състав с Джон Лорд, Иън Гилън, Ричи Блекмор, Роджър Гловър и Иън Пейс. Той е записан онлайн в лондонската " Роял Албърт Хол " дружно с Кралския филхармоничен оркестър, а шестте композиции са дело на Лорд.

Брус Дикинсън споделя, че още от младеж е голям обожател на Deep Purple. Той се сприятелява с музикантите от групата, а със самия Джон Лорд разискват взаимни музикални хрумвания. " Джон беше извънреден благородник и ние бяхме близки другари. Имахме всевъзможни луди проекти, в това число да потегли на турне с него, да пея песни на Deep Purple с оркестър… Но неговата гибел постави завършек на всичко. Много ми липсва. Той беше прелестен човек ", споделя Дикинсън.

Джон Лорд умря през 2012 година на 71-годишна възраст. Той е гостувал три пъти на българска сцена - на първия концерт на " Дийп Пърпъл " у нас през 1998 година, след това независимо в Пловдив (2008) и в София (2010). В Пловдив Лорд извърши цялото Concerto for Group And Orchestra дружно с Пловдивската филхармония, а в София добави към него и дълга поредност от най-големите шлагери на Deep Purple. Джон Лорд е въведен посмъртно в Залата на славата на рокендрола на 8 април 2016 година

Брус Дикинсън също е идвал неколкократно у нас - както като фронтмен на Iron Maiden, по този начин и като комедиант с авторското си стенд-ъп шоу " За какво служи този бутон " през 2019 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР