Бруно Фернандеш ще продължи да бъде капитан на Манчестър Юнайтед

...
Бруно Фернандеш ще продължи да бъде капитан на Манчестър Юнайтед
Коментари Харесай

Тен Хаг каза дали Юнайтед ще има нов капитан

Бруно Фернандеш ще продължи да бъде капитан на Манчестър Юнайтед в отсъствието на бранителя Хари Магуайър, макар че беше подложен на критика за представянето си при провалянето с 0:7 от Ливърпул, съобщи мениджърът на алените дяволи Ерик загар Хаг. Нидерландският експерт приказва пред медиите преди първата осминафинална среща в шампионата Лига Европа против Бетис.

Юнайтед отиде за огромното районно дерби с Ливърпул на " Анфийлд " след 11 следващи срещи без проваляне, само че инкасира най-сериозната загуба от 1931-а година, когато е бил побеждаван със същото 0:7 от Уулвърхямптън. Няколко някогашни играчи на Манчестър Юнайтед предвидиха, че капитанската лента ще бъде свалена от ръката на Фернандеш поради неугледното му показване.

Но когато кореспонденти попитаха треньора дали Бруно Фернандеш остава капитан на тима, Ерик загар Хаг отговори: " Да, несъмнено ".

" Мисля, че той досега прави брилянтен сезон и изигра голяма роля с цел да стигнем там, където сме в в този момент. Той тича с огромен интензитет, дава сила на тима. Насочва и оказва помощ на играчите на терена, несъмнено е ентусиазъм за целия отбор ", изясни треньорът на Юнайтед.

" Никой не е съвършен и това би трябвало да е ясно на всички, всеки прави неточности. Истински съм благополучен да имам Бруно Фернандеш в тима, а също по този начин се веселя, че той е капитан, когато Хари Магуайър не е на терена ", добави експертът.

Но треньорът също по този начин прикани своите футболисти да изчистят главите си и да се настроят за мача с Бетис, който е на 5-о място в испанската Примера дивисион и в последните четири мача няма проваляне, включително и 0:0 с Реал (Мадрид).

" Треньорът и играчите сме в една лодка. Ние сме дружно във всичко. Печелим и губим дружно. Направихме огромна излагация в неделя и в този момент дружно би трябвало да почистим това ", акцентира треньорът.

" Тази загуба ни даде много уроци и сигурно ще ни бъде от изгода за бъдещето. Бяхме в действителност под междинното равнище, особено що се отнася до манталитета. Ние желаеме да печелим титли и би трябвало да реагираме по друг метод. След неделя би трябвало да сме си вземи много поучения, само че би трябвало да вървим напред. И да вложим цялата си сила в идващия мач ".

Нападателят Маркъс Рашфорд също изрази поддръжката си за Бруно Фернандеш, като добави, че " с португалския полузащитник е отлично да се играе ".

" Той е водач за нас, даже когато не е капитан. Но постоянно дава добър принос към играта ни, постоянно ", съобщи Маркъс Рашфорд пред публицистите.

" Бруно оказа помощ и на други играчи да бъдат по-добри водачи, само че действителността е, че не можем да бъдем проведен тим на 100 %, без значение кой е капитан. Нямам нищо отрицателно за него, само че както сподели мениджърът – никой не е съвършен. Подкрепям го постоянно и на 100 % съм зад него ", добави нападателят.

Отборът на Юнайтед ще бъде за срещата в четвъртък без Антони Марсиал и Марсел Забицер, до момента в който продължително контузените Дони ван де Беек (травма в коляното) и Кристиан Ериксен (контузия в глезена) въобще не са били в проектите.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР