Бруно Бекман, който направи поредица от ексклузивни репортажи за БНТ

...
Бруно Бекман, който направи поредица от ексклузивни репортажи за БНТ
Коментари Харесай

От първо лице Бруно Бекман: Разказ за война и музика

Бруно Бекман, който направи поредност от извънредни репортажи за Българска национална телевизия от най-горещите точки на войната в Украйна, има една огромна пристрастеност - " Евровизия ". За 16-а година той е част от екипа на Европейския съюз за радио и телевизия за песенния конкурс.

Един ден - животът и работата му са Украйна и войната, на идващия - животът и работата му са - Торино и Евровизия. Бруно Бекман е събрал палитра от прекарвания.

" Всичко е страсти. И аз съм огромен почитател на Евровизия, тъй като за 16-и път вземам участие. Тук работя за Европейския съюз за радио и телевизия. Българска национална телевизия е доста значим член на Европейския съюз за радио и телевизия. Като продуцент работя с екип от 34 души - оператори, монтажисти. И обичам тази работа, тъй като за мен от време на време в политиката Европейският съюз се проваля, само че в никакъв случай не се проваля с състезанието за ария " Евровизия ", съобщи Бруно Бекман.

След 2 месеца в Украйна - срещите тук в Торино му припомнят за там.

" Войната е в мислите ни всяка заран, когато се разсънваме. Надяваме се, че ще свърши. Първият ден, когато дойдох тук преди към седмица, бях извън с моят оператор и на мига забелязах няколко украинци. Все отново прекарах 2 месеца там и започнахме да приказваме. И в този момент от ден на ден и повече украинци чакат, когато излизаме извън пред залата, тъй като ние таман се върнахме от Украйна и те желаят да видят фотоси, желаят да чуят разкази на очевидци. Така че - където и да отидеш в Европа през днешния ден и където и да отидеш по света войната те следва ", добави Бруно Бекман.

Войната повлия и на " Евровизия ". Въпреки че състезанието не е политически, Русия беше изключена тази година.

" Липсва ни съветската делегация тук. Но е неизбежно тази година да няма малко политическа част в атмосферата на песенния конкурс. Но това е просто, тъй като всички ги е грижа за мирното решение за тази война. Всички ги е грижа за свободата на хората, всички желаят да имат свободна воля. И тази година песенният конкурс ще се опита да съобщи това обръщение ", добави Бруно Бекман.

Когато приказва с очаквате за развръзката на спора в бъдеще време, го прави с очаквания.

" Надеждата е рисково нещо. Надявахме се войната да свърши през вчерашния ден. Надявахме се да свърши преди доста време. Но наподобява, че изключително в Донбас и Източна Украйна, войната ще продължи, ще продължи в цялата страна. Надеждите ни са в хората с кураж - остарели и млади в Русия, на които им е доста мъчно и би трябвало да ги почитаме, да им съчувстваме за това, че надигат гласове на противоречие с Русия. И се надяваме да предадат посланието и някак си благодарение на руснаците, тъй като тава е първата ни вяра, да спрем тази война ", разяснява още той.

Бруно чертае и различен сюжет.

" От друга страна може да има противоположен огън за Русия всеки миг. Когато осъзнаят, че обстановката е безнадеждна. А е безнадеждна тъкмо в този момент за Русия от позиция на силата на тяхната войска, дисциплината, тактиката, опасявам се и се надявам, че бъркам, както великият мъдрец Волтер споделя: " Обичам да бъркам, тъй като това значи, че съм научил нещо ", само че се опасявам, че обстановката може да се реалокира към Русия, където може да стартира революция ", показа Бруно Бекман.

Видял ужаса на войната, Бруно Бекман пожелава просто: Свобода и обич.

" Боли ме както за съветския, по този начин и за украинския народ. 2022 година е. Всички просто желаеме да сме щастливи, да се любуваме на свободата, която имаме, да обичаме родителите си, бабите и дядовците си, просто да обичаме нашите другари и фамилии ", сподели още Бруно Бекман.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР