Брукс Кьопка удържа на натиска на световния номер 1 Дъстин

...
Брукс Кьопка удържа на натиска на световния номер 1 Дъстин
Коментари Харесай

Кьопка удържа Джонсън за втора поредна титла от PGA Championship

Брукс Кьопка удържа на натиска на международния номер 1 Дъстин Джонсън и завоюва втората си поредна купа от PGA Championship, а с това и четвъртия си триумф от Мейджър конкуренция в кариерата.

Рекордната в историята на шампионата преднина от седем удара на американеца преди финалния ден бе съкратена на единствено един, само че той се оправи макар четирите си следващи богита в първите девет дупки и едно на 17-та дупка.

Кьопка приключи с кръг от четири над пар 74 на ветровития Бетпейдж Блек, с цел да завърши 72-те дупки на -8 под 272 и да надиграе Джонсън с два удара. Триумфът на американеца значи и че той е новият номер 1 в света, измествайки точно своя съотечественик.

Разликата в края на трагичния заключителен ден пристигна от богитата на Джонсън на 16-та и 17-та, преди Кьопка да приключи сполучливо на 18-та. Американецът, който ще търси трети пореден триумф на Ю Ес Оупън на Пебъл Бийч идващия месец, се трансформира в първия голфър, който пази купите си на два поредни Мейджъра, откакто сграбчи the Wanamaker Trophy и наградния фонд от 1.98 млн. $ за спечелилия.

29-годишният играч е петият в историята на голфа, който печели две поредни трофеи от Мейджъри след Хал Сътън през 1983, Рей Флойд през 1982, Джак Никлаус през 1971 и Боби Никълс през 1964. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР