Броят на заявленията за фалит на фирми в страните от

...
Броят на заявленията за фалит на фирми в страните от
Коментари Харесай

Фалитите на фирми в ЕС рязко нараснаха, кои страни са рекордьори“

Броят на заявките за банкрут на компании в страните от Европейския съюз като цяло през третото тримесечие на 2022 година внезапно набъбна. Данните демонстрират, че заявките за банкрут за интервала юли-септември са се нараснали с 16,3% по отношение на второто тримесечие на годината, като това е пето следващо тримесечие, когато този индикатор пораства, демонстрират данни от Евростат.

Сред всички страни от Европейски Съюз , най-голямо нарастване на броя на банкрутите по отношение на второто тримесечие, се следи в Унгария (+110,6%), Испания (+66,1%) и Литва (+4%).

Най-голям спад в заявките за неплатежоспособност през третото по отношение на предходното тримесечие, е регистриран в Румъния (-36,1%), Кипър (-32,7%) и Естония (-21,3%).

Разгледано по стопански браншове, максимален растеж в броя на банкрутите е регистриран в браншове като " хотели и хранителни услуги " (+24%), " финансови и застрахователни действия " (+17,8%) и " индустрия " (+16,2%).

Секторът " информация и връзки " демонстрира минимум нарастване на броя на банкрутите (+1,6%). Единственият бранш, който демонстрира спад в броя на банкрутите, е " превоз и депозиране " (-5,4%).
 В Европа дребният бизнес страда, банкрутите порастват лавинообразно
В Европа дребният бизнес страда, банкрутите порастват лавинообразно

Цените на енергоносителите порастват, поддръжката поради коронавирус спада
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР