Броят на заразените в Германия расте главоломно и от днес

...
Броят на заразените в Германия расте главоломно и от днес
Коментари Харесай

Нови мерки в Германия: Маски на открито, без барове и алкохол

Броят на инфектираните в Германия пораства стремглаво и от през днешния ден в районите с най-голям брой инфекции важат нови правила. Те бяха оповестени от канцлера Ангела Меркел нощес.

Новите ограничения включват носене на маска навън, в случай че няма опция за съблюдаване на отдалеченост, вечерни часове и възбрана на продажбата на алкохол след 23 часа.

На незабавна среща през вчерашния ден вечерта немският канцлер Ангела Меркел и кметовете на 11-те най-големи немски града взеха решение да включат и армията в битката с Covid-19.

Експерти на Бундесвера, както и на института " Роберт Кох " ще оказват помощ на здравните служби в най-засегнатите райони. Тази поддръжка ще се предлага, в случай че в границите на 7 дни в едно обитаемо място инфекциите надминат 35 на 100 000 поданици.

Маските навън стават наложителни за местата , на които е невероятно да се съблюдава отдалеченост. Ресторантите и питейните заведения ще затварят в 23 часа, продажбата на алкохол след този час е неразрешена.

Сред засегнатите от тези ограничения градове са Берлин, Мюнхен, Фракфурт, Бремен, Кьолн и множеството градове в Северен Рейн Вестфалия.

Най-болезнена за германците нова мярка е вътрешната възбрана за пътувания тъкмо при започване на есенната почивка. Само три дни преди началото й в Берлин, близките провинции вкараха възбрана за нощувки на поданици на Берлин на тяхна територия. Наложи се стотици берлинчани да анулират резервациите си в Бранденбург и Мекленбург-Предна Померания.

Канцлерът Меркел се обърна към нацията със специфичен апел да се съобразят с ограниченията, с цел да може те да са краткосрочни и стопанската система да не пострада още веднъж.

Баровете

Властите на Берлин вкараха възбрана за питейните заведения и заведенията за хранене да работят от 23:00 до 06:00 ч. за да ограничи обезпокоително възходящият брой случаи на заразяване с ковид, съобщи Франс прес.

Франкфуртските управляващи вкараха сходна мярка, която влезе в действие нощес. На питейните заведения и заведенията за хранене във Франкфурт им бе неразрешено да продават алкохол от 22:00 до 06:00 ч.

В Берлин в интервала от 23:00 до 06:00 ч. е неразрешена работата на всички търговски обекти, като се изключи аптеките и бензиностанциите. Мярката ще е в действие до 31 октомври.

Продажбата на алкохол в бензиностанциите и питателните магазини също е неразрешена след 23:00 ч.

" Сега не е моментът за тържества ", съобщи на 6 октомври кметът социалдемократ на Берлин Михаел Мюлер по отношение на въведената мярка. " Можем и желаеме да избегнем нова карантина ", която би била по-строга, съобщи той, като се обърна особено към хората на възраст от 20 до 40 години.

" След три чаши вино много по-слабо се съблюдават разпоредбите за обществена отдалеченост ", съобщи Дирк Берендт, който дава отговор за правосъдната политика в Берлин.

Берлинските управляващи взеха решение също по този начин съществено да лимитират опцията за обществени контакти сред хората.

От 23:00 до 06:00 ч. е неразрешено навън да се събират на едно място над петима души. През деня ограничаването за момента остава 50 души.

Забраните за събирани в закрити пространства към този момент са още по-строги. Досега на едно и също място на закрито можеха да се събират до 25 души. Ограничението в този момент е 10 души.

Мерките са ориентирани най-много против домашните празненства и противозаконните тържества, на които съгласно берлинските управляващи се стига до случаи на заразяване с вируса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР