Броят на заразените със SARS-CoV-2 (вирусът, причинител на заболяването COVID-19)

...
Броят на заразените със SARS-CoV-2 (вирусът, причинител на заболяването COVID-19)
Коментари Харесай

Броят на заразените с коронавирус няма да е критерии за въвеждане на ограничения

Броят на инфектираните със SARS-CoV-2 (вирусът, извършител на болестта COVID-19) няма да е критерии за въвеждане на спомагателни ограничавания против разпространяването на болестта, се разбра от изявление на министъра на опазването на здравето Асена Сербезова пред публицисти в Народното събрание.

Сербезова уточни, че ще е значимо какъв брой от леглата за най-тежките случаи на COVID-19 (т. нар. кревати за интензивно лечение) са заети, какъв дял от медицинският личен състав е инфектиран. По думите ѝ измежду първите ограничавания може да бъде прекъсването на планови интервенции, с цел да има повече места за пациенти с коронавирусна зараза.

Министърът на опазването на здравето не уточни обаче съответни числови измерения за влошена Коронавирус конюнктура за нужда от въвеждане на ограничения. Не изключи опцията учениците да преминат още веднъж към онлайн-обучение, само че дефинира, че преди този момент може да бъдат тествани по-често. Към момента ресурсите на страната от така наречен щадящи проби (с проучване на слюнка) стигат за тестване един път седмично.

И новият министър на опазването на здравето даде поръчка, че с спомагателните ограничения ще се разчита на районен метод, макар че опитът от към този момент близо две години зараза от ковид демонстрираха, че локалните управляващи прекомерно мъчно взимат решения за налагане на ограничавания на локално равнище.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР