Броят на заразените с новия коронавирус (COVID-19) в Европа надхвърли

...
Броят на заразените с новия коронавирус (COVID-19) в Европа надхвърли
Коментари Харесай

Над 200 000 заразени с новия коронавирус в Европа

Броят на инфектираните с новия ковид (COVID-19) в Европа надвиши 200 000 души, оповестява " Франс прес ". Италия и Испания са най-тежко засегнатите от пандемията на континента.

По-рано Световната здравна организация (СЗО) предизвести, че темпът на разпространяване на заболяването се усилва в международен мащаб. Само за последните четири дни броят на инфектираните по света набъбна от 200 000 до близо 500 000 души.

Пандемията принуди доста страни да наложат невиждана обсада, което провокира огромно закъснение на стопанската система на всички места.

Починалите от ковид в Европа още през вчерашния ден надвишиха 10 000 души.

Китай, откъдето потегли болестта, остава измежду най-силно засегнатите от ковид страни, само че съумя да овладее заболяването със строга карантина. В момента Пекин се притеснява от вероятно възобновление на вируса, откакто в последните дни единствените регистрирани инфектирани са китайци, прибиращи се от чужбина.

В Европа - Италия, Франция, Германия, Швейцария и Англия има огромен брой инфектирани. Същото е ситуацията и в Съединени американски щати, за които СЗО по-рано разгласи, че може да се трансфорат в новия епицентър на епидемията. В Близкия изток Иран беше обиден най-тежко от вируса, като умрелите са 1 934 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР