Броят на заразените с коронавирус в Испания надхвърли днес 10

...
Броят на заразените с коронавирус в Испания надхвърли днес 10
Коментари Харесай

Случаите на коронавирус в Испания надхвърлиха 10 000, починалите са 491

Броят на инфектираните с ковид в Испания надвиши през днешния ден 10 000 души, а смъртните случаи доближиха 491, съобщи ръководителят на центъра за изключителното състояние Фернандо Симон, представен от Ройтерс

Той сподели, че броят на доказаните случаи е достигнал през днешния ден 11 178 по отношение на вчерашните 9 161. Броят на записаните случаи единствено за едно денонощие е повишен с съвсем 2000 души, а на умрелите от заболяването - със 182, отбелязва Франс прес.

С население 46 милиона души Испания стана през вчерашния ден четвъртата страна в света по брой на инфектирани, изпреварвайки Южна Корея и приближавайки се до Иран, отбелязва Асошиейтед прес.

Испанската полиция стартира през днешния ден да прави гранични инспекции, откакто страната, която към този момент вкара строги ограничения, забрани влизането и излизането на хора от страната в опит да ограничи разпространяването на новия ковид.

На "Ла Жункера ", основен граничен пункт за тирове пътуващи от Франция към Североизточна Испания, носещи маски чиновници на испанската и каталунската полиция спираха коли и камиони, ревизираха документи и връщаха някои от пътуващите назад към Франция.

Испанските жители и непрекъснато пребиваващите в страната са допускани да се върнат, а стоките минават границата свободно, отбелязва АП.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР