Броят на заразените с коронавирус в Австрия е нараснал в

...
Броят на заразените с коронавирус в Австрия е нараснал в
Коментари Харесай

Бавно се покачва броят на болните от ковид в Австрия

Броят на инфектираните с ковид в Австрия е повишен в съпоставяне със средата на месец юли и сега е на равнището на болните през април тази година, заяви министърът на опазването на здравето Йоханес Раух, представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32770
На болнично лекуване сега се намират близо 200 души, в същото време доста е намалял броят на лицата с други тежки болести на дихателните пътища.

През последните месеци Австрия построи в допълнение мониторинговата система. Нова система за надзор на острите респираторни болести регистрира всеки стационарен банкет на пациент с тежка зараза на дихателните пътища, като записва настрана болните от коронавирус, от респираторни вируси или грип. Мониторингът на отпадните води е повишен, обгръща 48 пречиствателни станции и покрива над половината от австрийското население. Чрез геномно секвениране се изследват както пробите отпадни води, по този начин и тестванията за ковид, които вършат персоналните лекари, което дава визия за популяризираните сега вирусни разновидности.

За заболели от ковид със признаци тестванията са безвъзмездни. Тази година те ще се вършат от персоналните лекари. Безплатни остават и медикаментите за болните от коронавирус.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР