Броят на загиналите във влаковата катастрофа в Гърция достигна 46

...
Броят на загиналите във влаковата катастрофа в Гърция достигна 46
Коментари Харесай

46 станаха загиналите във влаковата катастрофа в Гърция

Броят на починалите във влаковата злополука в Гърция доближи 46 души, оповестиха от пресцентъра на гръцката пожарна работа. Издирването на изчезнали хора след случая продължава, осведоми електронното издание на в. „ Катимерини “.

Пътнически и товарен трен се сблъскаха челно във вторник вечерта в региона на долината Темпе. Голяма част от починалите са младежи на възраст 20-30 години, а над 80 души бяха ранени. Състоянието на ранените наподобява устойчиво и те се лекуват в две лечебни заведения в Лариса. С изключение на 6 пациенти, които са в интензивното поделение и положението им е сериозно, останалите не са в заплаха, съобщи Българска телеграфна агенция.

Представителят на пожарната Гианис Артопиос съобщи пред националната телевизия ЕРТ, че интервенцията по изваждането на хора от втория вагон на влака, пътувал по маршрута Атина-Солун, се организира в сложни условия.

Днес се чака да стартира идентификацията на откритите досега тела от злополуката в Темпе (или Темпи) посредством ДНК разбор. В края на процеса телата ще бъдат предадени на околните им, заяви организация АНА-МПА.

Премиерът Кириакос Мицотакис съобщи, че " трагична човешка неточност " е причина за злополуката. Задържан беше началникът на гарата в град Лариса, който е направил цялостни признания.

Министърът на превоза Костас Караманлис подаде оставка през вчерашния ден.

В страната е разгласен тридневен народен печал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР