Броят на загиналите във Виетнам в резултат на тайфуна Яги

...
Броят на загиналите във Виетнам в резултат на тайфуна Яги
Коментари Харесай

Броят на загиналите от тайфуна „Яги“ във Виетнам нарастна до 262 души

Броят на починалите във Виетнам вследствие на тайфуна " Яги " набъбна на 262 души, а 83 души към момента се водят за изчезнали, оповестиха през днешния ден управляващите, съобщи ДПА.

Тайфунът " Яги ", най-силният в Северен Виетнам от към 30 години насам, мина през района преди седмица, като донесе свирепи ветрове и проливни дъждове.

Повече от 1900 души бяха ранени, заяви Виетнамската работа за ръководство на бедствия в отчет, оповестен през днешния ден.

Сред жертвите и изчезналите са над 80 души от едно и също село, което е било изцяло разрушено от стихията на 10 септември в регион Бао Йен, провинция Лао Кай. Телата на други 30 души са открити към мястото, където ден по-рано в провинция Као Банг са били пометени от кални маси рейс, 5 автомобила и 10 мотоциклета.

По данни на службата за битка с бедствията тайфунът е нанесъл вреди на към 170 000 къщи, а повече от 73 000 към момента са наводнени.

Загинали са близо 2 милиона селскостопански животни, най-вече птици и добитък, а съвсем 200 000 хектара оризови полета са доста развалени.

Седмица след прекосяването на „ Яги " управляващите на Ханой борят да разчистят 40 000 повалени от вятъра дървета, които блокират улици.

Милиони деца в Северен Виетнам се нуждаят от незабавна помощ след тайфуна, като към 3 милиона души са останали без достъп до чиста питейна вода, се споделя в отчет на УНИЦЕФ.

Според организацията към 550 здравни заведения и повече от 800 учебни заведения са развалени, като 2 милиона възпитаници са изложени на риск от спиране на образованието.

УНИЦЕФ допуска, че от тайфуна са били наранени към 19 милиона души - или една пета от популацията на Виетнам.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР