Броят на загиналите при руската ракетна атака на централния украински

...
Броят на загиналите при руската ракетна атака на централния украински
Коментари Харесай

Броят на загиналите във Виница се увеличи на 24 -

Броят на починалите при съветската ракетна офанзива на централния украински град на 14 юли се усили. Жена умря в болничното заведение с 85% изгаряния, оповестява УНИАН, като цитира ръководителят на регионалната държавна администрация на Виница Сергей Борзов.

Така броят на жертвите на нападението в центъра на града стана 24. 68 потърпевши не престават да се лекуват, в това число 4 деца. 4 остават в листата за търсене, сподели Борзов в изказване.

На 14 юли сутринта съветската войска нападна с ракети центъра на Виница. Бяха развалени над 50 цивилни здания и 40 транспортни средства. Една от трите изстреляни ракети попадна в постройка с офис пространства, на мястото избухна пожар. От командването на Военновъздушни сили на Украйна оповестиха, че руснаците са блъснали по града с крилати ракети „ Калибър “, изстреляни от подводница в акваторията на Черно море.

По-рано беше обявено, че 4-годишното момиченце Лиза, чиято майка е в тежко положение в реанимация, е станало жертва на съветска ракетна офанзива във Виница. На 15 юли стана известно за гибелта на майка с дребен наследник вследствие на съветски удар по центъра на Виница.

На 15 юли в града бе разгласен печал за починалите. А в съветския сегмент на обществените мрежи се радваха. „ Юнаци! Трепете ги без благосклонност “ – бяха апелите. Според УНИАН мнозина от жителите на Русия са се зарадвали от ракетния удар против Виница на фона на изчезналите вести за прогрес на съветските сили в Украйна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР