Броят на загиналите при потъването на лодка в река Конго

...
Броят на загиналите при потъването на лодка в река Конго
Коментари Харесай

Броят на жертвите на корабокрушението в ДР Конго нарасна до 47, казва министерството на транспорта

Броят на починалите при потъването на лодка в река Конго предходната седмица набъбна до 47, като доста хора към момента са в неопределеност, сподели министърът на превоза на Демократична република Конго в понеделник.

Първоначалният отчет на управляващите от северозападната екваториална провинция в неделя сподели, че 28 тела са били извадени от реката и десетки други са в неопределеност.

Говорейки на брифинг за пресата в понеделник, министърът на превоза Марк Екила удостовери новите жертви, само че сподели, че „ не успяхме да получим записите, с цел да определим точния брой пасажери на борда “ заради „ неправилна обстановка “.

Аварията се дължи на „ претоварване “, сподели министърът, като в същото време добави, че „ дървени лодки " не бяха упълномощени да работят през нощта.

Големият речен транспортен съд напусна град Мбандака за територията Боломба в екваторната провинция на ДРК късно вечерта в петък.

" Поискахме от управляващите на провинцията да основат комисия за следствие, " Екила сподели.

Огромната централноафриканска нация има малко практични пътища, тъй че пътуванията постоянно се случват по езера, река Конго и нейните притоци, където корабокрушенията са чести и жертвите постоянно са огромни.

Президентът Феликс Чисекеди сподели на министрите в петък да „ направете всичко допустимо, с цел да избегнете корабокрушения... главните аргументи за които са претоварване на пасажери и артикули, неприятна маркировка на водните пътища, навигация през нощта и противоречие на лодките с наредбите “, съгласно протокола от срещата.

Цисекеди, който е на власт от 2019 година и се кандидатира за преизбиране този декември, сподели, че страната има потребност от „ проект за деяние “, с цел да подсигурява, че река Конго играе „ движеща роля в икономическото развиване “.

(AFP )

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР