Броят на загиналите при пожара, обхванал болница в китайската столица

...
Броят на загиналите при пожара, обхванал болница в китайската столица
Коментари Харесай

29 жертви на пожара в болница | BGNES

Броят на починалите при пожара, обхванал болница в китайската столица Пекин, набъбна на 29 души, заяви чиновник на града в сряда.

Екипите за незабавна помощ са получили известие за пръв път малко преди 13:00 ч. (05:00 ч. по Гринуич), че в болничното заведение " Пекин Чанфън " в столичния квартал Фънтай е избухнал пожар, заяви вестник " Пекин дейли ".

Пожарът е сподавен към половин час по-късно, а избавителните действия не престават още два часа, като до тогава 71 пациенти са евакуирани на друго място.

Във вторник консуматори на обществените медии разгласиха видеоклипове, на които се вижда по какъв начин хора седят върху външни климатици, а други, вкопчени във въжета, скачат от постройката.

Ли Жунронг, заместник-кмет на пекинския регион Фънтай, изрази " дълбоки съболезнования за нещастието ", като разгласи новия брой на жертвите на конференция.

Във връзка с пожара са арестувани 12 души, в това число шефът на лечебното заведение, оповестиха от полицията.

Сун Хайтао от Бюрото за социална сигурност на Пекин заяви на конференция тази заран, че са арестувани и представители на компанията, ремонтирала болничното заведение./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР