Броят на загиналите при наводненията в Германия достигна 133-ма души.

...
Броят на загиналите при наводненията в Германия достигна 133-ма души.
Коментари Харесай

Жертвите на наводненията в Германия достигнаха 133

Броят на починалите при наводненията в Германия доближи 133-ма души. Така доказаните жертви на естественото злополучие в региони в Западна Европа към този момент са 160, съобщи БНР.

Полицията в западната немска провинция Райнланд-Пфалц заяви тази заран, че починалите там към този момент са 90. Стотици хора в района остават в неопределеност. В прилежащата провинция Северен Рейн - Вестфалия досега е доказана гибелта на 43 души. При наводненията в Белгия по последни данни са починали минимум 27 души. С понижаването на равнището на водата управляващите се притесняват, че ще бъдат открити още починали.

Сериозно наранени са също Нидерландия, Люксембург и Швейцария, където се наложи евакуация на селища. " Не съм виждал водата да се подвига толкоз, а и чухме ужасни неща за региона на Маастрихт, тъй че изпитваме боязън ", сподели гражданин на Нидерландия. Рекордно количество превалявания в Западна Европа докара до преливане на реки и опустошение на цели региони. Метеоролозите упрекнаха климатичните промени за рисковите прояви на времето.

В Нидерландия все още не се оповестява за жертви. Бурите в Европа са " без подозрение " резултат от измененията в климата, безапелационен е министър председателят на Марк Рюте, представен от Франс прес. Над 1 милион евро са събрани досега във фонд за поддръжка на най-засегнатите региони в Ниската земя. За да се предотвратят сходни бедствия в бъдеще, съгласно Рюте, първото, което би трябвало да се направи, е да се обезпечи пространство за реките. След огромни наводнения при започване на 90-те години на предишния век в Нидерландия са вложени над 2 милиарда евро за разширение на речните крайбрежия. Проектът беше приключен през 2019 година, отбелязва Франс прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР