Броят на загиналите от скиорската група от 14 човека, намерени

...
Броят на загиналите от скиорската група от 14 човека, намерени
Коментари Харесай

Трагедия с много загинали в Алпите, сред тях е и българка

Броят на починалите от скиорската група от 14 индивида, открити през вчерашния ден в швейцарските Алпи, към този момент набъбна до 8 души. Сред умрелите има и български жител, заяви месната полиция. Загиналата е 52-годишната Калина Дамянова. Заедно с нея е умрял и брачният партньор й Марио Кастильони.

" Загинала е българска гражданка на 52 години “, потвърдиха от ръководството по време на изказване. Драмата стартира преди два дни, когато неприятното време в региона на Пин Дарола в швейцарските Алпи хваща в клопката си 14 скиори. Съобщението за помощ от отдалечения регион на Алпите провокира масирана избавителна акция с присъединяване на 7 хеликоптера.  От полицейското ръководство прибавят, че един от скиорите е умрял при рухване. Петима от скиорите са умряли скоро откакто са настанени в болничното заведение, включително и 52-годишната българка.

Полицията заяви, че телата на други двама алпинисти, на възраст 21 и 22 години, са открити по-надолу в Алпите, в кантон Берн. Сигналът е получен ден по-рано, само че неприятните атмосферни условия са принудили спасителите да изчакат. Така броят на починалите набъбна до 8 души.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР