Броят на задлъжнелите граждани в Словения, които са заплашени от

...
Броят на задлъжнелите граждани в Словения, които са заплашени от
Коментари Харесай

Броят на длъжниците в Словения расте


Броят на задлъжнелите жители в Словения, които са застрашени от блокиране на сметките, се усилва всяка година, а сред тях са освен тези, които са взели заеми въз основата на швейцарския франк, само че и доста пенсионери. Това сочат данните от институциите, които се занимават с решаването на този обществен проблем.

Словенският алианс за отбрана на потребителите (ЗПС), който преди три години не съумя да се контракти с държавното управление задълженията до избрана сума да се отпишат за да се даде опция за ново начало на длъжниците, в този момент издаде листовка с подробни препоръки за това по какъв начин да се избегне актуалното дългово иго. Основното обръщение е, че в изискванията на тежка финансова обстановка, те не би трябвало да си затварят очите пред проблемите, да потърсят помощ и да изработят проект за излаз от тези проблеми.

„ Преди да вземете заем от банките или от частни лица е значимо добре да помислите дали тези средства в действителност са нужни и какви са рисковете ”, споделя Алина Мешко от най-известното сдружение за отбрана на потребителите, което издаде брошурата, в която са показани някои схеми за самопомощ на задлъжнелите, в това число и проект за погасяване, понижаване на разноските до най-малко и оповестяване на персонален банкрут. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР