Броят на задържаните в рамките на разследването на стрелбата в

...
Броят на задържаните в рамките на разследването на стрелбата в
Коментари Харесай

51 станаха задържаните след стрелбата в църквата в Истанбул

Броят на арестуваните в границите на следствието на стрелбата в католическата черква „ Санта Мария “ в Истанбул набъбна до 51 души, предадоха турските медии.

Нападението бе осъществено през вчерашния ден в 11:40 ч. локално време (10:40 ч. българско) по време на работа в църквата, намираща се в квартал Саръйер. Двама маскирани нападатели стреляха по турския жител Тунджер Мурат Джихан, роден през 1972 година Джихан е бил закаран в болница, където лекарите са установили гибелта му.

Сестрата на Джихан уточни, че той е бил с умствена назадничавост. Йозлем Джихан сподели пред в. „ Хюриет “, че брат ѝ е бил със съзнанието на петгодишно дете. Той е живеел при майка им, на която към момента не е обявено, че той е умрял.

По информация на СиЕнЕн-Тюрк по време на богослужението в църквата „ Санта Мария “ вътре е бил и генералният консул на Полша дружно с децата си. 

Всички арестувани са обвинени във връзки с джихадистката формация „ Ислямска страна “ (ДАЕШ).

По-рано турското министерство на вътрешните работи заяви за 47 арестувани, измежду които съветски жител и гражданин на Таджикистан. 

Очаква се 23-ма от задържани да бъдат депортирани от страната. Трима от останалите 28 арестувани са турски жители.

Разследването се води от екип от 150 експерти. 

Установено е, че директните причинители на закононарушението са пристигнали в региона на църквата с автомобил с полски регистрационни номера. Автомобилът не е засичан от камери в Истанбул от една година. 

По информация на новинарската организация Ихляс съдбовните изстрели са създадени от нападателя с букви Д. Т., който е съветски жител. Оръжието на таджикския жител с букви А. К. е засякло, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР