Броят на задържаните в Хонконг от началото на протестите достигна

...
Броят на задържаните в Хонконг от началото на протестите достигна
Коментари Харесай

Близо 1200 в ареста при протестите в Хонгконг


Броят на арестуваните в Хонконг от началото на митингите доближи 1187 души, съобщи БГНЕС, базирайки се на организация Синхуа. По-рано бе обявено за 1117 арестувани.

Последните арестувания станаха в сряда – четирима мъже на възраст от 22 до 44 години. Те са упрекнати в нелегално събиране, нахлуване, нанасяне на телесни увреждания и сговор за нахлуване

В сряда ръководителката на администрация на самостоятелния Хонконг, който е част от Китай, разгласи, че управляващите дефинитивно ще изтеглят проектозакона за екстрадиция, които породи продължителните всеобщи митинги, прераснали в яростни стълкновения по улиците на града.

Това обаче е отстъпка единствено по едно от петте претенции на протестиращите. Те упорстват още да бъде анулирано потреблението на термина “масови вълнения по отношение на митингите от 12 юни, да бъдат освободени всички задържани по-рано стачкуващи, да се организира без значение следствие на дейностите на полицията по време на митингите от 12 юни, както и осъществяване на всеобщи изболи за началник на администрацията и в Законодателното заседание на града. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР