Броят на задържаните при сблъсъци с полицията в центъра на

...
Броят на задържаните при сблъсъци с полицията в центъра на
Коментари Харесай

39 души са задържани при демонстрациите в Париж

Броят на арестуваните при конфликти с полицията в центъра на Париж доближи 39 души. Това заяви министърът на вътрешните работи Кристоф Кастане в Туитър, съобщи ТАСС. Силите на реда посрещат и отблъскват вандалите, арестувани са към този момент 39, написа той. По думите му едвам 200 протестиращи са минали всички нужни процедури за сигурност, с цел да влязат в отцепената част от бул. " Шан-з-Eлизе ", до момента в който " 1500 извършители на реда, намиращи се отвън периметъра, са пристигнали, с цел да се бият ".

 © Българска телеграфна агенция
Полицията се пробва да разпръсне огромна група протестиращи, събрали се пред Триумфалната арка, със сълзотворен газ, добавя АП.
Полицията отдели част от булеварда рано тази заран и всички, искащи да влязат в блокираната за коли права, би трябвало да покажат документите си за инспекция. Режимът ще остане в действие до на следващия ден вечер. Всеки у който бъде открито оръжие, ще бъде арестуван, заяви полицията. Силите на реда възнамеряват да изземат от стачкуващите също по този начин предмети, които могат да се употребяват за откъртване на тротоарни плочки и калдаръм.

 Сблъсъци на митинга на Сблъсъци на митинга на "жълтите жилетки " в Париж
Сблъсъци в центъра на Париж. Полицията употребява сълзотворен газ против протестиращите от по този начин нареченото придвижване на „ жълтите жилетки”, които недоволст...

От над две седмици участници в протестното придвижване на " жълтите жилетки " блокират пътища във Франция, протестирайки против плануваното увеличение на еко налога за горивата, напомня Ройтерс. Преди седмица стачкуващите, които нямат водач и значително се самоорганизират в интернет за първи път се събраха в Париж, трансформирайки " Шан-з-Елизе " във военна зона. Парижките управляващи чакат в столицата да се съберат близо 5000 служители на реда и жандармеристи по отношение на към 3000 предходната седмица. Още 5000 представители на реда ще бъдат ситуирани из страната за други митинги на " жълтите жилетки ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР