Броят на заболелите от неизвестна до този момент форма на

...
Броят на заболелите от неизвестна до този момент форма на
Коментари Харесай

59 китайци са в болница заради неизвестна форма на пневмония

Броят на заболелите от незнайна до този миг форма на пневмония в Китай набъбна до 59 души , осведоми БГНЕС, като цитира РИА Новости. Всички болни са от китайския град Ухан (административен център на провинция Хубей), като седем от тях са в тежко положение. Според публично известие на китайските здравни управляващи, други 163 болни са сложени под карантина.
„ Към 08:00 ч. на 05.01.20 година в нашия град е диагностицирана незнайна форма на вирусна пневмония при 59 души. Състоянието на 7 пациенти е оценено като тежко. При останалите главните индикатори за положението на тялото остават постоянни. Смъртни случаи вследствие на това заболяване не са регистрирани ", се показва в изказването. 163-та болни са имали близки контакти със инфектираните.
Огнището на незнайната форма на превмония бе открита в края на декември единствено в град Ухан. Медиците свързват многото инфектирани с пазара на свежи морски блага в града, които стремително бяха затворени. В множеството случаи пациентите се оплакват от тресчица. Някои имат затруднено дишане. Рентгенография на гръдния панер демонстрира, че в някои случаи болестта визира белите дробове. Днес управляващите в Хонконг оповестиха, че 7 пациенти на възраст от 2 година до 55 година са приети в болница след пътешестване до Ухан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР