Броят на военните от НАТО, намиращи се в Румъния в

...
Броят на военните от НАТО, намиращи се в Румъния в
Коментари Харесай

5000 военни от НАТО се намират в Румъния


Броят на военните от НАТО, намиращи се в Румъния сега, е над 5000, съобщи през днешния ден началникът на генералния щаб на защитата Даниел Петреску, представен от Аджерпрес.

Той взе участие в гала по промяна на командването на Многонационалната бригада "Югоизток ".

Генерал-майор Кристиан Дан, командващ бригадата в интервала юни 2020-юни 2022 година, съобщи командването на бригаден военачалник Дорин Тома, краткотраен шеф на щаба на сухопътните сили от април 2020 година

"В момента, броят на военните от НАТО, намиращи се в нашата страна, е над 5000. Съюзническите бойци вземат участие в действия по подсилване на бдителността, въздушна полиция и се образоват дружно с румънските бойци ", съобщи началникът на генералния щаб.

Петреску оцени, че съществуването на щабквартирата на Многонационалната бригада "Югоизток " "е по-важно, в сравнение с чакахме през 2014 година, когато взехме решение за основаването на съюзническо командване в Румъния ".

"Тогава се сблъсквахме със структурни провокации, основани от Руската федерация, против равновесието на европейската сигурност. Бяхме очевидци на провокациите им, които имаха за цел нов международен ред (...) Тази година равновесието още веднъж беше изложено на тестване от бруталността на офанзивата на Руската федерация против Украйна. Съюзниците демонстрираха единение и решителност, с цел да защитят мира в Европа от всякаква експанзия. НАТО предприе нови ограничения за усилване на отбранителния и възпиращ потенциал ", уточни още Петреску.

От своя страна министърът на защитата Василе Дънку приказва за увеличението на натовското наличие в Румъния след започването на войната в Украйна.

"Националното командване на дивизията "Югоизток " има задачата да е в положение да обезпечава командването на контрола на интервенция на НАТО от вида "член 5 ", групова защита, допринасяйки за защитата на Югоизточния фланг на алианса, за обезпечаването на сигурността на териториите и популацията на страните в зоната на отговорност ", уточни той.

Същевременно министърът оцени, че "НАТО е алианс, който показва способността, триумфа и уговорката на груповата защита ".

В дивизията вземат участие военни от 15 страни, в това число Румъния, подсети досегашният командващ щаба на Многонационалната бригада Кристиан Дан, като посочи, че "всеки от сътрудниците идва с друга вероятност и ти оказва помощ да схванеш и видиш нещата по друг метод ".

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР