Броят на убитите след военния преврат в Мианмар достигна 700

...
Броят на убитите след военния преврат в Мианмар достигна 700
Коментари Харесай

Размириците в Мианмар продължават, жертвите са вече над 700

Броят на убитите след военния прелом в Мианмар доближи 700 души след нова ескалация на насилието през уикенда, осведоми Българска телеграфна агенция.

Според неправителствената организация Асоциация за подкрепяне на политическите пандизчии минимум 701 души са били убити при бруталните репресии на силите за сигурност против протестиращи.

Само в петък са били убити 82 души в югоизточния град Баго, заяви асоциацията. Местни медии осведомиха, че военните са употребявали тежка артилерия против цивилни.

" Организация на обединените нации в Мианмар следи събитията в Баго и известията, че е била употребена тежка артилерия против цивилни, както и че е била отказана здравна помощ на ранените ", написа в Twitter бюрото на Организация на обединените нации в Мианмар и прикани да спре насилието и ранените да получат медицински грижи.

След като военният прелом на 1 февруари смъкна от власт цивилното държавно управление, а лидерката му Аун Са Су Чжи беше сложена под домакински арест, жителите на страната стачкуват съвсем всеки ден макар бруталните репресии.

Армията употребява бойни муниции против стачкуващите, а близо 3000 са арестувани, съгласно Асоциацията за подкрепяне на политическите пандизчии. Има и сведения, че те са подлагани на мъчения.

Протестиращите обаче остават непреклонни и през днешния ден хората още веднъж излязоха на улиците в цялата страна, отбелязва ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР