Броят на убитите след военния преврат в Мианма достигна 700

...
Броят на убитите след военния преврат в Мианма достигна 700
Коментари Харесай

Над 700 са убитите в Мианма след военния преврат

Броят на убитите след военния прелом в Мианма доближи 700 души след нова ескалация на насилието през уикенда, съобщи ДПА.
Според неправителствената организация Асоциация за подкрепяне на политическите пандизчии (AAPP) минимум 701 души са били убити при бруталните репресии на силите за сигурност против протестиращи, предава Българска телеграфна агенция.
Само в петък са били убити 82 души в югоизточния град Баго, заяви асоциацията. Местни медии осведомиха, че военните са употребявали тежка артилерия против цивилни.
"ООН в Миамна следи събитията в Баго и известията, че е била употребена тежка артилерия против цивилни, както и че е била отказана здравна помощ на ранените ", написа в Туитър бюрото на Организация на обединените нации в Мианма и прикани да спре насилието и ранените да получат медицински грижи.
След като военният прелом на 1 февруари смъкна от власт цивилното държавно управление, а лидерката му Аун Са Су Чжи беше сложена под домакински арест, жителите на Мианма стачкуват съвсем всеки ден макар бруталните репресии.
Армията употребява бойни муниции против стачкуващите, а близо 3000 са арестувани, съгласно Асоциацията за подкрепяне на политическите пандизчии. Има и сведения, че те са подлагани на мъчения.
Протестиращите обаче остават непреклонни и през днешния ден хората още веднъж излязоха на улиците в цялата страна, отбелязва ДПА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР