Броят на убитите при руския ракетен удар срещу мол в

...
Броят на убитите при руския ракетен удар срещу мол в
Коментари Харесай

16 убити и 59 ранени при ракетния удар по търговския център в Кременчук

Броят на убитите при съветския ракетен удар против мол в град Кременчук, Централна Украйна, доближи 16 души, а 59 са ранените, заяви тази нощ в телеграм началникът на украинските избавителни служби Сергий Крюк, представен от Франс прес.

„Към този час знаем за 16 убити и 59 ранени, от които 25 са приети в болница. Информацията непрекъснато се актуализира“, написа Крюк.

Спасителните служби се концентрират главно в „спасяване на затрупани хора, почистване на отломките и гасене на пламъците“, сподели служителят и добави, че „всички избавителни екипи работят с висока интензивност“ и „работата върви денонощно“.

„Искам още един път да подчертая: не подценявайте сигналите за въздушна тревога“, предизвести Крюк.

Русия би трябвало да бъде държана виновна за днешния гибелен ракетен удар против претъпкан украински мол, сподели френското Министерство на външните работи, като осъди офанзивата, съобщи Ройтерс.

„Русия би трябвало да бъде държана виновна за тези дейности. Франция поддържа битката против безнаказаността в Украйна“, уточни в изказване представителят на френското външно министерство.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че по времето на ракетния удар в търговски център е имало повече от хиляда души. Според очевидци офанзивата е провокирала голям пожар. Пожарникари и бойци към момента разчистват отломките в търсене на оживели, заяви Българска телеграфна агенция.

„Не е допустимо даже да си представим броя на починалите и ранените. Безполезно е да се надяваме на честност и човечност от страна на Русия“, написа Зеленски в канала си в телеграм и осъди в изказване офанзивата като „безсрамен терористичен акт“.

„Днешният съветски удар против търговски център в Кременчук е един от най-безсрамните терористични актове в европейската история. Срещу един кротичък град, против търговски център цялостен с дами, деца и елементарни цивилни“, сподели украинският президент във видеообръщение, публикувано в телеграм.

Украинското Министерство на защитата по-рано съобщи, че ударът в Кременчук е бил съзнателно нанесен по този начин, че да съвпадне с най-натоварените часове в комерсиалния център и да докара до оптимален брой жертви.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР