Броят на транзитните полети през въздушното пространство на Руската федерация

...
Броят на транзитните полети през въздушното пространство на Руската федерация
Коментари Харесай

Транзитните полети над Русия са намалели с 60% през 2022-а

Броят на директните полети през въздушното пространство на Руската федерация, които в " предсанкционните " времена осигуряваха на " Аерофлот " транссибирски облаги, е намалял с 59% през 2022 година Това показва отчетът на ръководителя на Федералната Агенция за въздушен превоз Александър Нерадко до заключителното съвещание на борда на ведомството, написа finmarket.ru.

" През въздушното пространство на Руската федерация са осъществени 79 652 директни полета. Спадът по отношение на 2021 година е 59%. Максималната активност е записана на 26 август 2022 година и възлиза на 5390 обслужени самолета дневно (през 2021 година - 6285) ", - се споделя в отчета, оповестен на уеб страницата на организацията.
 С какъв брой пътнически самолети разполага Русия
С какъв брой пътнически самолети разполага Русия

Предвижда се доставка и на нови самолети за " Аерофлот "

Общо в небето над Руската федерация през 2022 година диспечерите са обслужили 1,4 милиона полета, което е с 13% по-малко от година по-рано. Намаляването на интензивността на полетите се изяснява с ограничението на работата на 11 летища в централната и южната част на Руската федерация, затварянето на въздушното пространство на редица страни за съветски самолетни компании, както и огледалната мярка на Руската федерация във връзка с превозвачи от 36 " вражески " страни.

Преди налагането на антируските наказания предходната година заради събитията в Украйна, задгранични самолетни компании летяха по по този начин наречените Транссибирски направления над Русия, с цел да понижат продължителността на полетите сред Европа и Азия. За това Руската федерация събира хонорари от 70-те години на предишния век, множеството от които са получени от Аерофлот - съгласно някои оценки сумите възлизат на стотици милиони долари годишно.

Сега полети по транссибирските направления се правят единствено от китайски самолетни компании.
 В условия на наказания - съветските авиопревози се пробват да
В условия на наказания - съветските авиопревози се пробват да " пробият " в... Африка

Цените на самолетните билети към африканските страни набъбнаха

Допълнителните разноски на 19 задгранични превозвачи, които са принудени да летят, заобикаляйки Руската федерация, възлизат на 37,5 милиона $ седмично, пресметна по-рано съветското министерство на превоза. Това води до повишаване на билетите и транспорта на артикули, означават от ведомството.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР