Броят на транзакциите на Alipay, осъществени извън родния Китай, е

...
Броят на транзакциите на Alipay, осъществени извън родния Китай, е
Коментари Харесай

Китайската Alipay бързо се разраства и в чужбина

Броят на транзакциите на Alipay, осъществени отвън родния Китай, е скочил с 260 на 100 годишно през юли и август тази година. Това е резултат и от тактиката на компанията на Джак Ма да подписва покупко-продажби с търговци отвън Китай, като се възползва от голямата си потребителска база.

През последните 2 години Alipay, която съумя да измести от първото място PayPal, подписа редица съглашения с търговци на дребно тук-там, които постоянно се посещават от туристи от Китай. По този метод компанията си подсигурява, че те ще продължат да употребяват приложението за заплащане и когато са на отмора или в командировка.



Днес услугата на Alipay може да се употребява в целия свят, в това число на доста места в Европа, Африка, в Съединени американски щати, Австралия и на редица азиатски пазари.

Статистиката, оповестена от Alipay, демонстрира използването на услугата по време на ваканционния интервал юли и август, когато са осъществени множеството транзакции отвън китайския пазар. Повечето дестинации въпреки всичко са в Азия и Тихоокеанския район, като единственото изключение в топ 100 е Съединени американски щати.

Приложението се употребява най-вече от китайските консуматори в Хонконг, следва Тайланд, Южна Корея, Япония и Макао. Броят на заплащанията обаче не бе оголен от компанията.

Средната сума, която харчат в чужбина китайските консуматори на Alipay, е повишена с 43% годишно до 2955 ($432). Най-много харчат туристите във Франция, следват страни като Южна Корея, Дания, Италия и ОАЕ.

Alipay регистрира бърз напредък и в Русия поради многото гости на мачовете от Световното състезание по футбол, което се организира през юни и юли.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР