Броят на терористите, останали в Турция, е под 120, обяви

...
Броят на терористите, останали в Турция, е под 120, обяви
Коментари Харесай

Броят на терористите, останали в Турция, е под 120, обяви министърът на вътрешните работи

Броят на терористите, останали в Турция, е под 120, разгласи министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, представен от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Днес броят на членовете на терористични организации в Турция е намалял до под 120. Прочистваме поетапно планините от терористи. Не се тормозете въобще, сподели Сойлу през вчерашния ден по време на посещаване в град Кютахия (Западна Турция), предава Българска телеграфна агенция.

До 29 октомври 2023 година (когато ще се отбелязва 100-годишнината от основаването на Република Турция - бел. ред.) в страната няма да остане нито един терорист, посочи министърът на вътрешните работи.

Турските сили за сигурност се борят с редица терористични групировки, които са дейни или са били дейни на територията на страната, измежду които Кюрдската работническа партия (ПКК), " Ислямска страна ", " Революционна партия и фронт за национално избавление " (ДХКП-С) и други Турция води битка и против клонове на терористичните групировки, настоящи на територията на Ирак и Сирия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР