Броят на свързаните с КОВИД-19 смъртни случаи, регистрирани всекидневно в

...
Броят на свързаните с КОВИД-19 смъртни случаи, регистрирани всекидневно в
Коментари Харесай

Вижте как се развива COVID в Китай


Броят на обвързваните с КОВИД-19 смъртни случаи, регистрирани ежедневно в Китай, съгласно управляващите е понижен от началото на януари с близо 80 на 100 – знак, че последната инфекциозна вълна, връхлетяла страната през декември, стартира да се уталожва, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 1079
Китайските лечебни заведения откриха в понеделник 896 смъртни случая, породени евентуално от ковид, което значи спад от 79 % спрямо 4 януари, уточни през вчерашния ден в официално съобщение Китайският център за надзор и предварителна защита на  заболяванията.

Броят на тежките случаи в лечебните заведения също е намалял, съгласно центъра със 72 на 100 – от 128 000 на 5 януари е понижен на 36 000 в понеделник.

Пикът на епидемиологичната вълна съгласно управляващите и медиите е бил доближат в края на декември – началото на януари. 

По-късно обаче управляващите предизвестиха, че може да има нов пик от заразявания след Лунната Нова година, когато всеобщо придвижване на хора из страната основава условия за разпространяване на вируса.

Миналия месец Пекин внезапно изостави политиката си за " нулев коронавирус " и страната бе връхлетяна от коронавирусна вълна. 

Преди седмица Китайският център за надзор и предварителна защита на  заболяванията съобщи, че сред 13 и 19 януари от КОВИД-19 са умряли към 13 000 души. По-рано бе обявено за други близо 60 000 жертви, умряли в лечебните заведения за малко повече от месец.

Според аналитици действителните цифри са още по-големи, по-специално поради признатата в Китай тясна формулировка за смъртен случай, провокиран от КОВИД-19.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР