Броят на средищните училища и детски градини в страната намалява.

...
Броят на средищните училища и детски градини в страната намалява.
Коментари Харесай

Служебният кабинет намали броя на средищните детски градини и училища

Броят на средищните учебни заведения и детски градини в страната понижава. Това реши служебното държавно управление държавното управление, което актуализира листата на средищните институции за образователната 2022/2023 година. Те стават 957, при 971 през предходната година.

Средищни са 194 детски градини, 39 елементи от детски градини и 724 учебни заведения от 647 обитаеми места в 28 области. 29 институции за първи път получават статут на средищни, оповестиха от птрсцентъра на Министерския съвет.

В средищни градини и учебни заведения се образоват 17 412 деца и 172 586 възпитаници. Пътуващите от други обитаеми места деца, за които страната обезпечава безвъзмезден превоз, са 2 609, а учениците до 16-годишна възраст - 37 691.
 Още 11 млн. лева за здания за ясли, детски градини и учебни заведения дава служебният кабинет
Още 11 млн. лева за здания за ясли, детски градини и учебни заведения дава служебният кабинет

Правителството отпусна и нови 700 000 лева за деца без място в градина

Служебният кабинет актуализира и листата със предпазените просветителни институции. След смяната, 266 детски градини и учебни заведения имат статут на предпазени - 78 детски градини, 24 елементи от детски градини и 164 учебни заведения. От тях нови в листата са две детски градини, една част от детска градина и две учебни заведения.

Той се актуализира всяка година по предложение на кметовете на общини след решение на общинските препоръки. С даването на подобен статут на детски и образователни институции се цели да се увеличи обсегът на децата и учениците в просветителната система, както и да се понижи броят на прибързано отпадналите в системата. Обхванати са над 15% от детските градини и повече от 34% от учебните заведения на територията на цялата страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР