Броят на смъртните случаи в Турция, причинени от COVID-19, нарасна

...
Броят на смъртните случаи в Турция, причинени от COVID-19, нарасна
Коментари Харесай

Над 3 400 жертви на коронавируса от началото на епидемията в Турция

Броят на смъртните случаи в Турция, породени от COVID-19, набъбна с 64 през днешния ден, като доближи 3 461 души. Това сочат последните данни от страната.
През последното денонощие са доказани нови 1 614 случая на заразяване, с което общият брой на инфектираните доближи 127 659 души. 68 166 души са се възстановили изцяло, а 1 384 към момента са в лечебни заведения в страната.
Отменят се карантинните ограничавания за напредване в 7 града на Турция – Анталия, Айдън, Ерзурум, Хатай, Малатия, Мерсин и Мугла, които бяха въведени преди 1 месец, разгласи президентът Ердоган след съвещание на държавното управление посредством телеконферентна връзка.
От 11 май отварят моловете, фризьорските салони и магазините за конфекция и дарове. Отменя се мярката за придвижване на таксиметровите коли с периодично повтаряне на четни и нечетни номера през ден. На възрастните над 65 години и подрастващите под 20 година ще се позволява да излизат по за 4 часа от къщи, което ще стартира в неделя, 10 май. Защитните маски ще бъдат пуснати в продажба в магазинната мрежа, само че с закрепена цена. Предвижда се университетите да стартират занятия на 15 юни. А изпитите за междинните общообразователни учебни заведения да се проведат на 20 юни. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР