Броят на смъртните случаи от коронавирус в щата Ню Йорк

Броят на смъртните случаи от коронавирус в щата Ню Йорк ...

Най-накрая добра новина за COVID-19 от Ню Йорк.


Броят на смъртните случаи от коронавирус в щата Ню Йорк е спаднал до 84 през последните 24 часа, съобщи АФП, цитирайки губернатора Андрю Куомо. Това е най-ниският брой от 24 март насам.

"Това е една добра новина", каза губернаторът по време на ежедневния си брифинг. Хоспитализации, интубации, нови инфекции: спадът продължава, каза той. "Непрекъснато си повтарях, че, че трябва да спаднем под 100", добави той. "Това показва, че постигаме напредък."

В разгара на пандемията в този щат, най-засегнатият в САЩ, през първата половина на април властите регистрираха повече от хиляда смъртни случая на ден. Част от щата, в която вирусът е по-малко активен, започна да разхлабва мерките, но все още ограниченията не са премахнати в Ню Йорк.

Плажовете на метрополиса ще останат затворени за този дълъг уикенд, който традиционно отбелязва началото на летния сезон в Съединените щати, а понеделник е официален празник в САЩ (Денят на паметта).

На други места в щата и други крайбрежни райони плажовете ще бъдат отворени, но с инструкции за физическа дистанция. След решение на съда, Андрю Куомо разреши и събиранията, но до 10 души. 

Източник: blitz.bg