Броят на случаите на COVID-19 в Испания се е увеличил

...
Броят на случаите на COVID-19 в Испания се е увеличил
Коментари Харесай

Стряскащ обрат с COVID-19 в Испания: След отмяната на ограниченията случаите нараснаха с 400%

 Броят на случаите на COVID-19 в Испания се е нараснал с 400% единствено за месец, откогато държавното управление подвигна изключителното положение наложено поради ковид, сочат данни, огласени от здравното министерство.

От 21 юни, когато положението на паника беше вдигнато, общо 18 564 души са диагностицирани с ковид в Испания, 99 души са умряли, 1 125 души са приети в болница и 93 от тях са признати в интензивни отделения, съгласно министерството, представено от БГНЕС.

Само за две седмици броят на случаите се усили три пъти: от 8,76 на 100 000 души на 3 юли до 27,39 на 100 000 на 20 юли.

Епидемиологичната среда е най-тежката в североизточния район на Каталуния и прилежащия район Арагон, твърди здравното министерство.

Каталунските управляващи предложиха жителите да не напущат домовете си, с изключение на по належащи аргументи, само че рекомендацията явно значително не се съблюдава. В Арагон управляващите приканват жителите да се въздържат от влизане или излизане от столицата Сарагоса.

В по-голямата част от испанските райони, с изключение на за Мадрид и Канарските острови, носенето на здравна маска е наложително в обществените пространства и на улиците, наред с продължаващото използване на 2-метрово обществено разграничаване.

Испания през цялото време на пандемията е измежду най-силно засегнатите страни в Европа. Към вторник локалните управляващи потвърдиха близо 265 000 случая на COVID-19 и съвсем 28 400 смъртни случая. Междувременно броят на инфектираните в Европа наближава 3 милиона.

Според изследване на испанското здравно министерство по отношение на планувания стаден имунитет към 2,3 милиона жители, или 5,2%, е допустимо да са развили антитела против COVID-19 към този миг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР