Броят на съкратените работници в Полша продължава да расте. Това

...
Броят на съкратените работници в Полша продължава да расте. Това
Коментари Харесай

В страна от ЕС започнаха масови съкращения в големи фирми заради ... рецесията в Германия

Броят на съкратените служащи в Полша продължава да пораства. Това заяви полският вестник Dziennik Gazeta Prawna. По негови данни, единствено през август за идни съкращения на свои чиновници са съобщили 27 огромни компании, което е с пет повече, в сравнение с през юли. Полша е с 6-тата по величина стопанска система в Европейски Съюз и 5-тата по брой на популацията.

В резултат на съкращенията в страната, през последните месеци са изгубили работата си 19 800 индивида, което е най-лошият индикатор от 2022 година насам.
 Колко ще коства строителството на първата АЕЦ в Полша
Колко ще коства строителството на първата АЕЦ в Полша

Строителството е поверено на американските компании Westinghouse и Bechtel

Начело при негативната статистика за всеобщи съкращения на работната мощ в Полша е град Лодз , който е с население към 700 хиляди индивида. Там през 2024 година до момента в 8 компании в града са съкратени 1360 служащи.

В този град предстоят съкращения на работни места и през 2025 година - компанията Beko Poland Manufacturing към този момент разгласи проектите си да понижи броя на заетите с 1093 души през идната година.
 Най-голямото придобиване от арабска компания: Корпорация от Абу Даби купува немската Covestro в многомилиардна договорка
Най-голямото придобиване от арабска компания: Корпорация от Абу Даби купува немската Covestro в многомилиардна договорка

Държавната компанията от Абу Даби води договаряния и с австрийската OMV

В полската столица Варшава през тази година оповестиха съкращения на личния състав 39 компании, което докара до изгубването на 5800 работни места.

Анкетирани от изданието Dziennik Gazeta Prawna специалисти считат, че една от главните аргументи за всеобщите съкращения в страната през последните месеци е настъпилата икономическа рецесията в прилежащата на Полша Германия. Както е известно, доста от фирмите на страните от Европейски Съюз са свързани с немските - като внасят от тях, или изнасят продукция за тях.

В най-голямата стопанска система в Европейски Съюз и трета в света - немската, се счита че към този момент е настъпила криза. Там съгласно предварителните данни, към 20 000 компании са пред банкрут.
 Германската BASF понижава дивидентите, възнамерява IPO на бизнеса си с хербициди
Най-голямата химическа компания в света понижава дивидентите, възнамерява IPO на бизнеса си с хербициди

Концернът ще изкупува назад свои акции
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР