Броят на руските туристи продължава да расте, въпреки тежките условия,

...
Броят на руските туристи продължава да расте, въпреки тежките условия,
Коментари Харесай

Четирикратен скок на руските туристи

Броят на съветските туристи продължава да пораства, макар тежките условия, провокирани от почналата на 24 февруари война на Русия против Украйна.

„ Въпреки комплицираната интернационална конюнктура, неналичието на директни полети, общо за януари-май 2022 година са регистрирани 33 584 визити на съветски туристи с нощувка в място за настаняване, личен парцел и други Увеличението на броя на съветските туристи, посетили България, за първите пет месеца на тази година в съпоставяне със същия интервал на 2021 година е 3,9 пъти “, съобщи министърът на туризма в оставка Христо Проданов.

От Министерството на туризма декларират, че краткотрайно са прекъснати всички планувани осведомителни действия и рекламната акцията на България като туристическо направление на съветския пазар. Българското аташе по туризма не взе участие в никакви публични туристически събития на територията на Русия.

В същото време Консулската работа към нашето посолство в Москва продължава да издава туристически визи на съветски жители в естествен режим без ограничавания.

„ Въпреки неналичието на директни полети сред Русия и България, съветските жители, в това число туристите, пътуват до българските морски курорти с прехвърляне, главно през Истанбул и Ереван. Никой от съветските туроператори не е декларирал желание за затваря България като туристическо направление, всички са в подготвеност да продължат работата и да се приспособяват към новите условия “, декларира министърът в оставка Христо Проданов.

В новите условия се вършат опити за усилването на България на туристическите пазари в някои източноевропейски и централноазиатски страни, измежду които Армения, Азербайджан, Казахстан, Узбекистан, Молдова и Беларус, декларират от Министерството на туризма.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР