Броят на регистрираните случаи с коронавирус в света днес е

...
Броят на регистрираните случаи с коронавирус в света днес е
Коментари Харесай

Пълна карантина в Англия, очаква се затваряне и в Гърция |

Броят на записаните случаи с ковид в света през днешния ден е надхвърлил 48 милиона, демонстрират данните, оповестени от американския университет " Джонс Хопкинс ". 

По данни на университета сега са открити 48 005 784 инфектирани с вируса. От провокирани от инфекцията затруднения са умряли 1 224 111 души, а са оздравели 31 830 497.

Най-много случаи са регистрирани в Съединени американски щати (9 480 292), Индия (8 313 876) и Бразилия (5 590 025). 

От през днешния ден в Англия е в действие цялостна карантина. До началото на декември англичаните ще могат да напущат домовете си единствено за работа, в случай че не могат да работят от у дома, да пазарят артикули от първа нужда, за физически извършения и в случай че би трябвало да отидат до болница.

Очаква се цялостно затваряне и в Гърция от събота, а детайлности ще бъдат обявени по - късно през днешния ден от премиера на страната Кириакос Мицотакис.

Броят на новите случаи на ковид в Германия през миналото денонощие е 19 990, показват данни на института по инфекциозни болести " Роберт Кох ", заяви Ройтерс. Общо в Германия до момента да открити 597 583 инфектирани.

През последните 24 часа са умряли 118 пациенти с ковид, а от началото на пандемията - 10 930, съобщи Българска телеграфна агенция. От 2 ноември в Германия работи карантинен режим. Затворени са заведения за хранене, питейни заведения и други заведения, които могат да оферират храни и питиета единствено посредством доставка. Не работят театри, кина, концертни зали, а също фитнес-клубове, басейни, козметични и масажни студиа. Отворени са детските градини и учебните заведения, както и фризьорските салони и магазините. На публично място могат да се срещат членове на наймного две семейства. В хотел може да се нощува единствено когато това е неотложно, само че не и с туристическа цел.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР