Броят на ранените при в Египет достигна 108 души, съобщи

...
Броят на ранените при в Египет достигна 108 души, съобщи
Коментари Харесай

Ранените при влаковата катастрофа в Египет вече са над 100 души

Броят на ранените при в Египет доближи 108 души, заяви здравното министерство на страната. Загиналите са 32-ма, предава БГНЕС.
На мястото на нещастието работят 74 автомобила на незабавна помощ, които извозват потърпевшите до намиращите се наоколо лечебни заведения. В помощ на локалните лекари от Кайро са докарани със аероплан подкрепления от медицински служащи. Най-тежко потърпевшите пациенти ще бъдат откарани в лечебни заведения в столицата, които са минали към ексклузивен режим на работа. 
 Два влака се сблъскаха в Египет, 32-ма са починали (ВИДЕО) Два влака се сблъскаха в Египет, 32-ма са починали (ВИДЕО)
32-ма индивида починаха и минимум 66 са ранени след конфликт сред два пътнически влака в Южен Египет, оповестиха от здравното министерств...
За Сухадж отпътува министър председателят Мустафа Мадбули и пет министри, в това число на опазването на здравето и на превоза. От Генералната прокуратура оповестиха, че следователите към този момент са почнали следствие на злополуката и приканиха да не се разгласява никаква информация за случая, до момента в който не завърши следствието. Задържани са и се разпитват двамата машинисти на влаковете.
Междувременно ръководството на железопътния превоз упрекна за случилото се незнайни причинители, които са дръпнали спешната спирачка на единия от влаковете и той е спрял. Това е довело до конфликт с другия трен, който идвал след него и се е врязал в последните вагони на предния трен. Силно са развалени последните два вагона на първия трен и локомотивът и вторият вагон на втория. Десетки хора останали блокирани сред изкривените железа, а на помощ са се притекли локални поданици. Стотици хора се пробвали да оказват помощ на заседналите в първите минути след случая, само че доста не са могли да бъдат избавени без особено съоръжение. Железопътната връзка в южната част на страната към момента е парализирана, а избавителните служби не престават да разчистват руините, обещавайки в скоро време да възстановят трафика.
Президентът на Египет Абдел Фаттах ас-Сиси изрази съболезнования до фамилиите на починалите и разпореди виновните институции да подхващат всички нужни ограничения за следствието на случая и да дават съответна отплата на околните на жертвите. Държавният глава даде обещание всички отговорни за нещастието да понесат справедливо наказване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР