Броят на протестиращите пред парламента на Нова Зеландия в петък

...
Броят на протестиращите пред парламента на Нова Зеландия в петък
Коментари Харесай

Протестът срещу COVID мерките в Нова Зеландия се разраства

Броят на протестиращите пред Народното събрание на Нова Зеландия в петък набъбна, откакто полицията понижи напъните си да прогони стачкуващите, взели участие в яростни конфликти ден по-рано.

New Zealand police move in to break up anti-COVID vaccine mandate protests
— Reuters (@Reuters)
В спонтанното палатково населено място, наречено от жителите "Лагер на свободата ", цареше празнично въодушевление с музика и танци, до момента в който полицията гледаше иззад барикадите.

Това е в внезапен контрастност с огнените подиуми в четвъртък, когато фаланга от служители на реда се опита да изведе протестиращите, арестува 122 души и употребява пикантен спрей за потушаване на конфликтите.

Полицията в Уелингтън дефинира тактиката на мира като "премерен метод ", като обърна внимание върху наличието на деца измежду тълпата.

"Полицията продължава да следи и овладява протестните дейности на територията на Народното събрание ", се споделя в изказване на суперинтендант Кори Парнел.

"Полицията откри, че протестиращите са там с разнообразни дела и претекстове, което затруднява откриването на ясни и смислени линии за връзка. "

Активистите лагеруват от четири дни на тревните площи пред Народното събрание в митинг, който стартира във вторник по сходство на акцията "Конвой на свободата " на канадските водачи на камиони в Отава.

Парламентарният сектор е разгласен за затворен за обществеността, само че мярката не се ползва прецизно и броят на протестиращите върху тревните площи се усили от към 250 до към 1500 души в петък.

Според една от участничките, деятелите остават отдадени на задачата си за преустановяване на наложителните ваксини.

"Начинът, по който полицията се оправи с нас, шокира всички ни до дъното на душата ", споделя тя пред Агенция Франс Прес.

"Това, което направиха през вчерашния ден, надмина всичките ни упования. Брутално, безусловно брутално. "

Нова Зеландия изисква наложителна имунизация против COVID-19 за лица, работещи в браншове като опазването на здравето, правоприлагането, образованието и защитата, като тези, които откажат да се имунизират, са застрашени от уволняване.

Доказателство за имунизация би трябвало да се демонстрира и при влизане в заведения за хранене, на спортни събития и религиозни служби.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР