Броят на произшествията с електрически скутери в Германия се е

...
Броят на произшествията с електрически скутери в Германия се е
Коментари Харесай

Германия отчита значителен ръст на инцидентите с електрически тротинетки

Броят на произшествията с електрически скутери в Германия се е нараснал доста през предходната година, оповестява немското издание " Шпигел ".

Данни на Федералната статистическа работа демонстрират, че хора са били ранени при общо 8260 катастрофи, в които са взели участие дребните електрически тротинетки, които се употребяват за напредване из градовете. Има и смъртни случаи - 11 души са починали в сходни произшествия.

Службата изяснява растежа на случаите с възходящия брой на електронните скутери. Според информацията повече от 80% от пострадалите сами са управлявали електронния скутер.

Най-честите аргументи са неправилното потребление на пътното платно, използването на алкохол или несъобразена скорост.

Все отново тротинетките са играли съвсем незначителна роля в общия брой на пътните злопоуки. Водачите им са взели участие в 2,9% от всички пътнотранспортни катастрофи, регистрирани в Германия за предходната година.

Скутерите обаче не престават да се изключително известни в огромните градове в Германия и се употребяват и в други европейски страни. Френската столица Париж скоро няма да е измежду тях, откакто през април близо 90% от жителите гласоподаваха за по улиците. Много от тях недоволстваха за това, че ползвателите на е-тротинетките не съблюдават разпоредбите за придвижване и постоянно подценяват възбраната за каране по тротоарите. Освен това транспортните средства постоянно са безсистемно паркирани или хвърлени в река Сена.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР