Броят на потвърдените случаи в държавите на света нараства с

...
Броят на потвърдените случаи в държавите на света нараства с
Коментари Харесай

СЗО: Трябва да се тестват повече хора, не само тези със симптоми

Броят на доказаните случаи в страните на света нараства с всеки минал ден. Ето за какво Световната здравна организация (СЗО) подкани държавните управления да продължат с ограниченията за обществено разграничаване, само че и трагично да усилят броя на хората, които тестват всекидневно. Според СЗО няма да можем да се противопоставим на пандемията, в случай че не разполагаме с задоволително данни.

По време на конференция в понеделник доктор Тедрос Гебрейесус, шефът на организацията, похвали държавните управления и организациите за подхванатите ограничения (включително затваряне на учебни заведения и анулация на събития). Той обаче съобщи, че повече хора би трябвало да бъдат тествани. Целта е да се разпознават и лимитират тези, които популяризират COVID-19, без даже да знаят.

„ Не можем да се борим с пожар, в случай че сме слепи, не можем да спрем пандемията, в случай че не знаем кой е инфектиран. Имаме едно простичко обръщение към всички страни: тествайте, тествайте, тествайте “, съобщи доктор Гебрейесус.

„ Тествайте всеки човек, за който имате съмнение. Ако пробите са позитивни, изолирайте го и открийте с кого е бил в контакт през двата дни преди появяването на признаците. След това тествайте и тези хора. Всеки ден се създават нови проби “  добави той.

СЗО е изпратила над 1,5 млн. теста до 120 страни по целия свят. Организацията продължава да си сътрудничи с частни компании, с цел да усили доставката. СЗО е безапелационна – от основно значение е да се разпознават колкото се може повече случаи на COVID-19.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР