Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия е нараснал

...
Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия е нараснал
Коментари Харесай

Заразените с коронавирус в Германия са над 137 хил.

Броят на доказаните случаи на ковид в Германия е повишен с 3609 до общо 137 439, демонстрираха данни на Института за инфекциозни заболявания " Роберт Кох " през днешния ден - четвърти следващ ден на скок на новите инфекции, съобщи Ройтерс. Смъртните случаи са се нараснали с 242 до общо 4110, предава Българска телеграфна агенция.

Германският ежедневник " Франкфуртер алгемайне цайтунг " разяснява в публицистична публикация през днешния ден заплахите от смекчаването на общественото разграничаване и други рестрикции прекомерно рано в битката с новия ковид, съобщи ДПА.

" Да се омаловажи преждевременно риска от ковид би било съдбовно. Експерти като Лотар Вилер (шеф на федералната организация за надзор и предварителна защита на заболяванията) неведнъж наблягаха на обстоятелството, че Германия е към момента при започване на пандемията и надалеч от края. Засега възрастните и болните хора не може да бъдат предпазени съответно. Далеч не е ясно и какви дълготрайни резултати ще има вирусът. А и кой знае по какъв начин дълготрайната изолираност ще се отрази на доста от нас? Всички тези фактори би трябвало да бъдат част от уравнението, когато се преценя какъв брой рисков е вирусът. Със сигурност нещата наподобяват доста по-добре спрямо ситуацията единствено преди няколко седмици. Но да се мисли, че към този момент сме взели под надзор вируса, би било заблуда. Без ефикасни ваксини или лекарства коронавирусът е този, който ни управлява ", написа вестникът. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР