Броят на потвърдените жертви при срутването на стена на хвостохранилище

...
Броят на потвърдените жертви при срутването на стена на хвостохранилище
Коментари Харесай

99 станаха жертвите на срутването на стена на хвостохранилище  в Бразилия 

Броят на доказаните жертви при сриването на стена на хвостохранилище е достигнал 99, заяви представител на службата за гражданска отбрана в югоизточния щат Минас Жераис, представен от Асошиейтед прес. Лейтенант Флавио Жодиньо, сподели, че броят на изчезналите е намалял на 259.

Слабият дъжд през днешния ден е наложил краткотрайно прекъсване на издирвателните интервенции, само че не е повишил водните равнища.

Скъсването на стената на хвостохранилище на компанията "Вале " в петък отприщи вълна от червено-кафява тиня, съдържаща токсични равнища на стоманен оксид.

Експерти на Организация на обединените нации по човешките права приканиха за независимо следствие на случая, както и на токсичността на отпадъците от желязната мина, благосъстоятелност на "Вале ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В изказване специалистът на Организация на обединените нации по изхвърлянето на рискови субстанции Баскут Тунчак прикани бразилското държавно управление да акцентира на оценката на сигурността на язовирите и да не дава позволение за нови хвостохранилища до момента в който сигурността не бъде обезпечена.

"Vale SA ", най-голямата в света компания за рандеман на желязна руда, даде обещание да сложи преди всичко сигурността за сметка на производството, с цел да бъдат избегнати сходни произшествия в бъдеще.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР