Броят на пострадалите в резултат на силната експлозия тази сутрин

...
Броят на пострадалите в резултат на силната експлозия тази сутрин
Коментари Харесай

Жена почина след взрива край Москва, петима души са в критично състояние

Броят на потърпевшите вследствие на мощната детонация тази заран в склад с пиротехника, в цех в съветския град Сергиев Посад, на към 70 км североизточно от Москва, доближи минимум 56 души, оповестиха локални чиновници, предадоха международните организации.

Пет души са в сериозно положение. Една служителка на завода е умряла от раните си.

Руските управляващи оповестиха, че случаят е станал в склад на производителя на пиротехника " Пиро-Рос ". Според първични данни причина за случая е неспазване на разпоредбите за сигурност. Градската администрация дефинира като причина за случая " нарушаване на софтуерния развой ". Появилата се по-рано версия за хипотетична офанзива с дрон беше отхвърлена от управляващите, напомня Българска телеграфна агенция.

Потребители на обществени медии по-рано спекулираха, че заводът, произвеждащ наред с други неща и оптическо съоръжение за армията, може да е станал цел на офанзива с дрон.

Снимки и видеа от мястото на случая демонстрираха висок дирек пушек, издигащ се в небето над завода. Пожарът към този момент е сподавен, откакто обхвана близо 50 кв. метра. Продължава издирването на хора под отломките. Околните здания са понесли вреди, а жителите им са евакуирани.

Районната администрация е оповестила изключително състояние. Мярката е ориентирана към събиране, класифициране и разбор на данните, оповестиха локалните управляващи в канала си в Telegram, показва ДПА.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР