Броят на пострадалите от терористичната атака в Crocus City Hall

...
Броят на пострадалите от терористичната атака в Crocus City Hall
Коментари Харесай

Броят на жертвите на атаката край Москва надхвърли 150 души

Б роят на потърпевшите от терористичната офанзива в Crocus City Hall се е нараснал до 152 , заяви на своя на уебсайт московският щаб на Министерството на изключителните обстановки, представен от ТАСС.

„ В резултат на терористичната офанзива бяха наранени общо 285 души (включително 8 деца), от които 133 души починаха (включително 3 деца) “, се споделя в изказването. По-рано Министерството на здравеопазването заяви за 147 ранени вследствие на терористичната офанзива.

Много от ранените са в сериозно положение .

До момента Министерството на изключителните обстановки е показало имената на 29 от жертвите, защото пожарът усложнява процеса на идентифициране.

National day of mourning in Russia after concert hall massacre
— News Network (@NewsNetworkAll)
„ Има едно безусловно недооценяване, игнориране и даже присмехулно отношение във връзка с сигнала за готвена терористична офанзива, подаден от Съединени американски щати. А съгласно това, което излиза по медиите – сигналът е бил много съответен. В него се показва, че евентуално нападението ще е обвързвано с концерт. Това е много добра тенденция, с цел да планираш и да проведеш съответните мероприятия и да не допуснеш този атентат ”. Това съобщи в ефира на  бившият началник на ДАНС Цветлин Йовчев, разяснявайки кървавата офанзива в Москва.  

По думите му от дребното фрагменти, показани от момента на стрелбата " се виждат много недостатъци в сигурността ". " Не може на едно такова място, на което се събират над 6000 души - да нямаш обикновени ограничения за сигурност. Оказа се, че на място даже не е имало полицейски патрули ", уточни той. И добави: " Определено е имало подценяване на обстановката и ограниченията за сигурност са под всякаква рецензия ". 

Той изясни, че всяко едно публично място, където се събират огромни групи от хора, би трябвало да има проект за противопоставяне на терористични офанзиви. " И тези проекти би трябвало да са част от общия проект на града и от националния проект. Това го има и в България, и във всяка една страна, която при актуалните условия се е сблъсквала с такива закани, без значение дали са провеждани директно терористични офанзиви или не. И в този проект би трябвало да бъдат прегледани всички сюжети на сходно нахлуване ", акцентира Йовчев. 

Целия диалог гледайте във видеото. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР