Броят на пострадалите от масово отравяне в дагестанския град Буинакск

...
Броят на пострадалите от масово отравяне в дагестанския град Буинакск
Коментари Харесай

Масово отравяне - 71 души пострадаха в Дагестан

Броят на потърпевшите от всеобщо отравяне в дагестанския град Буинакск доближава до 71, множеството от които са деца. Това оповестиха пред ТАСС от пресслужбата на градската администрация, представени то " Фокус ".
" Понастоящем броят на отровените хора в Буйнакск се е нараснал до 71, 61 от тях са деца ", сподели източникът. Първоначално се е съобщавало за към 50 отровени деца.
 Руската ФСБ предотврати терористичен акт на джихадисти в Дагестан Руската ФСБ предотврати терористичен акт на джихадисти в Дагестан
Руската работа за сигурност на ФСБ съобщи в събота, че е осуетила теролистични дейности, планувани от клетка, лоялна на джихадистката гр...
Разследващите органи на Следствения комитет на Руската федерация в Дагестан са показали нечиста питейна вода като предварителна причина за отравянето. В ход е предварителна инспекция. Кметът на града Исламудин Нургудаев заяви, че артикули от подаръчни пакети с изминал период на валидност биха могли да станат причина за всеобщото отравяне на децата.
" Причината – за в този момент обмисляме хранително отравяне и Федералната работа за контрол на отбраната на правата на потребителите търси източника във вода или храна. В града имаме три водоснабдителни източника, взети са проби от всеки от тях. Но има деца, които не са пили вода. Версии с новогодишни дарове и мандарините се появиха, откакто родителите на някои от засегнатите деца споделиха, че им е прилошало, откакто са ги консумирали, само че не са пили вода. Всичко се ревизира. Трябва да изчакаме резултатите от експертите ", изясни Нургудаев пред публицисти в сряда.
Както по-рано заяви изпълняващият длъжността министър на опазването на здравето на Дагестан Татяна Беляева, лечебните заведения в Буйнакск разполагат с нужния потенциал кревати при положение на спомагателна хоспитализация на деца, както и „ цялата гама от нужни медикаменти “. Освен това и.д. министърът означи, че до момента в който не бъде разпознат източникът, предизвикал хранително отравяне, жителите на града се поучават да не употребяват непреварена вода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР