Броят на посетителите на Хаваите през ноември, първият месец след

...
Броят на посетителите на Хаваите през ноември, първият месец след
Коментари Харесай

Хаваите преживяха кошмарен спад на чуждите туристи

Броят на посетителите на Хаваите през ноември, първият месец след въвеждането на програмата за предварителни проби за Covid-19, е бил със 77% под равнищата от ноември 2019 година.

Въпреки че стойностите остават надалеч от данните за 2019 година, това е видимо усъвършенстване спрямо предходните два месеца: Общият брой на посетителите през октомври беляза спад от 90%, а през септември – с цели 97% %.

Програмата за тестване на Хаваите започва на 15 октомври и разрешава на влизащите в щата да заобиколят 10-дневна наложителна карантина, в случай че дадат негативен резултат за ковид.

През ноември 183 779 гости са пътували до Хавай, спрямо 809 076 през ноември 2019 година

Западният район на Съединени американски щати образува 75% от тези идващи, защото множеството интернационалните дестинации към момента лимитират пътуванията до и от Съединени американски щати, а огромна част от континента претърпява нараснали равнища на болест от ковид.

Програмата за тестване беше отворена за туристи от Япония и Канада, само че през ноември имаше по-малко от 1000 пристигания от всяка от тези страни.

През първите 11 месеца на 2020 година идващите гости изоставаха със 74% от темпото на 2019 година, като по-малко от 2,5 милиона гости дойдоха на Хаваите. За съпоставяне – година по-рано техният брой надвиши 10 милиона туристи.

Хотелите в Хавай също регистрират забележителен спад на заетостта и приходите през ноември. Приходите на стая са били със 75% по-ниски през ноември 2020 година, в сравнение с през ноември 2019 година, като междинният дневен доход е понижен с 12% до Щатски долар 230 и заетостта е спаднала с 57 процентни пункта, до 22%, в близост над 20% претовареност през септември, когато към момента не действаше системата за тестване.

Приходите от хотелски стаи в Хавай през цялата страна са намалели със 79% до 70,6 милиона $ през ноември.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР