Броят на положителните тестове е 6%. Активните случаи са все

...
Броят на положителните тестове е 6%. Активните случаи са все
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов: Половината от заразените с COVID-19 у нас са хора между 20 и 50-годишна възраст

Броят на позитивните проби е 6%. Активните случаи са все по-висок %, това натоварва здравната система. Това съобщи в утринния блок на БТВ проф. доктор Асен Балтов, шеф на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов ".

"От дейните случаи 15% в средно-тежко и тежко положение влизат в болница. В "Пирогов " по-тежките случаи са по-голям % и те не понижават, а се усилват. За две денонощия са признати 14 души с затруднения с ковид. 5 са тежките случаи в "Пирогов ", сподели още той.

325 нови случая на COVID-19 у нас

"Профилът на инфектираните се промени - сред 20 и 50-годишни са повече от половината от всички инфектирани у нас. Това са хора в най-активната си възраст. Все повече младежи без хронични болести са в тежко положение. Това не е "прост вирус ", разкри проф. Балтов.

"Младите хора се заразяват в питейни заведения, нощни заведения и заведения, когато са доста близко един от различен. Не съм срещу митингите, само че това подкрепя болестта. Една елементарна маска стопира с 60% шанса от заразяване. Маската пази фамилии ни, околните ни и приятелите ни ", разкри специалистът.

"65 медици и немедици от личния състав на Пирогов се заразиха с ковид. Всички те се излекуваха и са още веднъж в екипите ", добави шефът на "Пирогов ".

"Ако по този начин продължаваме не ни чака нищо добре през есента. Броят на инфектираните ще се усили. Нека всеки гледа на отсрещния като вероятен инфектиран ", приключи проф. доктор Асен Балтов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР