Броят на починалите от усложнения след заразяване с през изминалото

...
Броят на починалите от усложнения след заразяване с през изминалото
Коментари Харесай

Нов мрачен рекорд за Украйна в пандемията

Броят на умрелите от затруднения след заразяване с през миналото денонощие в възлиза на 734, което е най-високата цифра за цялото време на пандемията. Това оповестиха във вторник от Министерството на здравеопазването на страната, представени от ТАСС.

„ През миналото денонощие в страната са открити 19 120 нови случая на ковид, 2 939 души са приети в болница, 734 са умряли, 9 738 души са излекувани “, се споделя в известието, съобщи БГНЕС.
 Съдят здравното министерство поради зеления документ, има куп тъжби Съдят здравното министерство поради зеления документ, има куп тъжби
28 тъжби против заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров, с която от предишния четвъртък в България бе въведен зеления документ, са...

Общо по време на пандемията 2 803 159 души са били инфектирани с ковид в страната, а 64 936 са умряли.

В момента в Украйна е оповестено алено равнище на епидемиологична заплаха в Николаев, Ровно, Херсон, Запорожие, Одеса, Донецк, Днепропетровск, Суми. Според министъра на опазването на здравето на Украйна Виктор Ляшко, „ вторник-сряда “ ще бъде взето решение за прекачване на още пет района в алената зона - в действителност цялата страна.

Алексей Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, заяви в понеделник, че в страната са регистрирани случаи на заразяване с нов вид на делта варианта на ковид. По-рано той съобщи, че Украйна стартира да навлиза в пика на пандемията, броят на смъртните случаи от затруднения може да доближи 1000 дневно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР